Selasa, 21 Februari 2017

RINDUUUU..

AKU MULA RINDUKAN KENANGAN KITA
AKU MULA MERASAI KEHILANGAN KAMU
KEKUATAN AKU DULU SENDIRI TAPI
SETELAH KAU KU MILIKI AKU HANYA BERHARAP PADA KAMU
DAN BILA AKU KEHILANGAN KAMU
AKU MULA SEDIH
AKU MULA SAKIT
AKU MULA RINDU
MUNGKIN KERNA AKU SAYANG SEPENUHNYA PADA DIRIMU
AKU SELALU BERHARAP KAU AKAN HILANG TERUS DARI HIDUPKU
ONE STEP MOVE ON AKU SUSAH NAK BERJAYA
TAPI ONE STEP MASA AKU NAK DEKATI KAU TERLALU MUDAH
NAMUN
SAYANG DAN RINDUKU HANYA ADA DALAM HATI INI SAHAJA
TAKKAN MUNGKIN MAMPU KU TUNJUKKAN
WALAUPUN AKU XKAN MAMPU BERSAMA MU
WALAUPUN KAU MAKIN JAUH DARI KU
HANYA SATU AKU HARAPKAN
AGAR KAU AKAN BERBAHAGIA DENGAN JODOH KAU
YANG AKAN DATANG DAN GEMBIRAKAN HATI KAU
DAN YANG AKU TAHU
DIA BUKAN LAH AKU
KERNA AKULAH KISAH SILAM KAU YANG MENYAKITKAN


Selasa, 9 Februari 2016

jgn mengalah...

assalamualaikum..
hye..





tahun ini saya byk belajar dr sahabat2 yg selalu bersama saya. x kiralah sahabat yang bru mahupon lama. ad sahabat saya ni selalu support saya dr blkg. wlaupon mulut dia boleh tahan pedas tapi dia selalu bg smgt kpd sya. dia juga ajar saya tuk tampil yakin dan jgn cpt mengalah. walaupon dia tahu saya ni sorg yg cpt mengalah walau ap pon yg saya lakukan wlaupun bnda tu btul pon saya x yakin..


duhai shbt terima kasih la sbb byk sgt mnolong n gembirakan ati aq ni. hurmm.. n satu lagi saya ad terjumpa ngn sorg shbt bru saya semasa saya sertai satu kem kepimpinan di sempadan selangor perak. dia ni satu kumpulan ngn saya. dia spnjg kat kem dia byk mengajar saya tuk tidak mngalah n dia juga byk kali suh saya yakin dgn ap yg hndak saya katakan. dia support sya dlm ap je yg saya buat. saya pon pelik juga sbb kami bru je berkenalan. walaupon saya x yakin dgn isi yg cuba saya smpai kan tpy dgn smgt yg dia tunjuk kan buatkan saya rsa sekali sekala saya perlu suarakan ap yg terbuku di hati mngenai idea2 tuk kumpulan. dia juga brjaya buat saya bercakap di khalayak ramai. smpai ramai shbt2 yg mengenali diri saya terkjut dgn tindakan saya.


benarlah ap yg org katakan mmg sukar nk cari shbt yg ad susah sng. tpy kdg org yg kte x sngka2 itulah shbt yg baik n ad je stiap masa susah sng dgn kte..


bak kata prof mohd nor



"org yg baik dgn kita ni ad 3.. yg pertama: dia bz n dia ckp dia bz dan dia x de masa tuk kita... yg kedua dia gtau dia bz tapi dia ad masa tuk kita.. dan yg terakhir skli ialah dia bz tapi dia x penah ckp dia bz dan dia juga sentiasa ad tuk kita.. dan percayalah... org yg terakhir ini ibu bpa kite. dia x penah ckp dia sibuk. dia  xpenah ckp dia susah. tpy jgn pula kte mnyusahkan dia.. "


***cm x de kaitan plak 


duhai shbt dan diri ini..
berhati2lah ketika berbicara. ia mungkin akan lukakan hati org ramai
dan mungkin juga akan gembirakan ramai org
kadang hati slalu mngalah mnyebab kan kite berkata ngn org dgn kata2 yg negatif
bersihkanlah jiwa kita tuk jd positif
agar ap yg kluar dr ati turut positif
agar dpt gembirakan ramai org
saya manusia biasa
byk melakukan kesalahan
dan sering kali lukakan hati org
mnyakiti org dgn kata2
ajarkalah aq jd insan yg sempurna
ajarkanlah aq jd mnusia yg positif
ajarkanlah aq jd wanita solehah
dan jdkanlah aq hamba yg taat perintahMu..
tgurlah aq dikala aq terleka..
tgurlah aq disaat aq brsalah..
aq bukanlah manusia smpurna..
aq cumaa manusiaa biasa....



yulina bakri
2.31pm
20/2/2016

Sabtu, 7 November 2015

13/11/2015

tinggal beberapa hari je lagi result saya nak kluar. perasaan ni bercampur baur. x tau la result final exam saya nanti  mcm mne. harap okay la. lagi dekat ngan tarikh tuh l;agi cuak saya di buatnya. slalu x tido lena bila terlalu fikirkan result tu adalah minggu depan. hurm... apalah nasib saya agaknya. saya harap kami sume dapat yang terbaik.. kpd sume pljr dip uitm good for ur result 131115 nnt. n kpd plajar ACiS dipl pngurusan halal sumoga smua dekan ea.. sabar menunggu result semua. good luckkk.. ^_^
 

yulina bakri
081115
12.19pm

Ahad, 25 Oktober 2015

SeNyUm~~~ :)

dia seorang yang sangat tabah dalam pelbagai hal. dia kuat dan sentiasa senyum. kuatkan diri dia walaupon dia sakit macam mne pon dia tetap pentingkan orang lain. kadang2 ap yang dia pikirkan buatkan kita sakit hati. knp dia nak wat cm tuh kalau x mampu. jawapan dia mudah. 

"kite kne wat sume org dalam dunia ni gembira dan jangan biarkan mereka tanggung derita seorg diri sbb ap kalau wat cm tu bleh sembuh sgala luka di hati kite. percaya atau tak gembirakan hati org lain ni sbnrnya bleh gembirakan hati kita juga. jd x yah la nk fikir yg aku ni sket ke ap. pikir je tuk selalu senyum ea" 

tu je la yg dia selalu fikirkan. kbaikan kpd org lain. gembirkan org len wlaupon org tuh tak penah nak berterima kasih ataupun hargai dia. saya kesiankan dia tapy kalau dia sendiri degil dan mahu truskan cara hidup itu ap bleh saya buat.

tapi kadang2 tu kesian juga tgok dia. menangis sorg2 , tanggung sakit sorang2, bila org lain dtg dia akn pura2 x de masalah. dia sbnrnya mahukan org sntiasa ad disisi dia. sama2 gembira dgn dia.. tapi.... xde spe yang faham dia. org slalu nmpk dia biasa aja. x de masalah sdgkan dia perlukan mereka setiap masa. 

kalau la saya jd macam dia saya hanya mampu elakkan dr mereka. tapy dlm stiap masa itu juga dia akan hadir dan beritahu 

"kalau kamu asyik mengelak kamu fikir ad org akan kawan kamu. bg mereka semua persahabatan adlah org yg mereka cri time susah n sng... walaupun kadang2 kite hanya nampak mereka hadir time susah tuk bersama kita dan sng tuk tinggalkan kita. biarkan je mereka. asalkan kita ada cara hidup kita. persahabatan yg org lain cuba tunjukkan itu cara mereka bersahabat. sedar x sdr sbnrnya ramai lagi yg sygkan kita. jgn terlalu bergantung pada sorg sahabat je. kawan biar beribu musuh jgn pula ngada2 nak cari. ragam manusia ni byk. jd sbr je la dgn sume org di dunia ni. yg penting dia x kacau kta. sakit kita biar kita rasa. Allah tau yg terbaik buat kita. buat la org sng hati dan gembira ngan kita.senyum itu bawa aura positif kpd sume org tau. just smile ..."


sabarlah sahabat. dunia ini hnya smntara. akhirat kekal slamanya. x sngka kamu bleh tabah. dgn nsihat itu kita perlula slalu tersyum. sbb itu beri aura yg baik tuk seluruh dunia...



yulina in da house
3.27pm
251015